AkrobaTrix

Akrobatik är ett viktigt inslag i capoeira men är även ett bra alternativ till den klassiska gymnastiken. I Akrobatrix är glädje och viljan att lära sig det viktigaste. Vi tränar teknik och styrka precis som i klassisk gymnastik men här får ditt barn möjligheten att testa sig fram utifrån sina egna förutsättningar. Vi har inga uttagningar eller tävlingar och alla är lika mycket värda.

AkrobaTrix, familjeklass, ålder 6-vuxen (yngre med erfarenhet samt vuxet sällskap)

Familjeklasserna är ett utmärkt tillfälle att träna föräldrar och barn tillsammans. Testa dina gränser och utmana dig själv samtidigt som du umgås med ditt barn i en rolig och kreativ miljö!

Akrobatrix, ålder 8-vuxen

Den här åldersgruppen är indelad i tre nivåer: grund, fortsättning 1 och fortsättning 2. Även som lite äldre barn är det viktigt att träna på grunderna. Vi håller ett ganska högt tempo och vi provar ofta på mer avancerade övningar. För att ditt barn ska få möjlighet att utvecklas så mycket som möjligt rekommenderar vi att man tränar minst två gånger i veckan. Vi lär även ut passningsteknik till föräldrar så att ni kan öva tillsammans hemma. Mer info inför terminsstart.

  • Grund: Helt nybörjare (ca 1-2 terminer)
  • forts.1: Kan grunderna kullerbyttor, hjulningar, stå på händer, rodnader och handstående nedrullning. Har börjat träna mot handvolter.
  • forts 2. Kan handvolter och flickis. Jobbar mot rondat flickis samt volter fram och bakåt.
  • fri träning: barnen i forts. 1 och 2 över på sånt dom lärt sig under klasserna. 

Wild kids Akrobatrix, ålder 4-7

Här jobbar vi med alla grundstenar som krypa, hoppa stödja, balansera mm. och vi gör ofta akrobatiska hinderbanor. AkrobaTrix är riktig träning på ett lekfullt sätt. Vi övar kullerbyttor, handstående men testar även flickisar, handvolter osv. Föräldrar ska alltid vara med under klassen för att assistera sitt barn. Det har visat sig ge barnen mycket bättre förutsättningar att utvecklas och ha roligare.

Att tänka på:

Inom AkrobaTrix finns det olika nivåer. Tänk på att alla barn utvecklas olika och att vissa barn behöver längre tid på sig. Det är viktigt att man inte tar för svåra grupper för sina barn även om de ibland kan lite mera. Att bygga upp självförtroendet och ha roligt är det viktigaste, så lyssna på era barn och låt dom testa sig fram om ni är osäkra på vilken grupp de ska tillhöra eller prata med Sara.

Ålder och nivåer

  • mini 2,5-4år
  • wild 5-7år
  • super 8-14år