Om oss

Capoeiragruppen Grande pequeno sou eu (stor men liten är jag) startades 2010 och då under namnet Wild Capoeira Kids av Sara Stanczak. Gruppen växte snabbt och snart startades en vuxengrupp med föräldrar som också blivit bitna av capoeiran samt en akrobatikgrupp med inriktning på capoeira-akrobatik. Inom kort blev akrobatikgruppen så populär att Akrobatrix skapades och den riktade sig till alla.

Sara Stanczak

Tränare och grundare av Wild Capoeira Kids

Mitt namn är Sara och det är jag som håller i alla grupper. Jag är utbildad molekylärbiolog i grunden, men har lämnat detta för att just nu jobba med det jag älskar: capoeira och akrobatik. Jag är även utbildad personlig tränare samt instruktör inom core, spinning, gympa och vattengympa.

Jag har tränat capoeira angola i 14 år och har undervisat i olika skolor, gym samt på olika evenemang runt om i Sverige och utomlands. Jag började med capoeira efter att ha träffat på några capoeiristas på Gröna Lund. Jag blev helt såld! Jag tränade flera dagar i veckan och efter ett tag började jag hålla lite egna klasser här och där.

Under sommaren 2007 jobbade jag i Palestina, Jenin, på the Freedom Theater med barn och ungdomar. År 2008 började jag jobba med Stockholm stad och ge klasser i Brasil Fitness och capoeira på deras olika träningsanläggningar. Sedan dess har det bara blivit mer och mer, både inom dans, capoeira och akrobatik. Idag jobbar jag heltid med capoeira och akrobatik och för mig är capoeria inte bara en sport utan en livsfilosofi.