Klasser & tider VT-21

Schema VT-21

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag     Söndag
            9:00-9:55
Akrobatrix
Wildkids
Grund
            10:00-10:55
Capoeira
Wildkids
17:00-18:15
Akrobatrix Superkids
Forts 1
17:00-18:15
Akrobatrix
Superkids
 Forts 2
17:00-18:15
Akrobatrix
Superkids
Grund
      11:00-11:55
Capoeira
Superkids+vuxna
18:15-19:30
Akrobatrix
Superkids
Grund
18:15-19:30  Capoeira familj
Superkids+vuxna
Alla nivåer
18:15-19:30
Akrobatrix Superkids
Forts 1
Akrobatrix* 18:00-19:15 sundbyskolan
18:30-20:00 jumpyard
Superkids
Forts 2
    12:00-13:30
Akrobatrix
Familjeklass
Alla nivåer

* Klassen kl. 19 på torsdagar kommer varannan vecka ute på jumpyard istället för i sundbyskolan. Tiderna för sundbyskolan är 18:00-19:15, jumpyard 18:30 till 20:00. 
 
 
I föreningen Wild Capoeira Kids & Akrobatrix tränar vi Capoeira och Akrobatrix som komplement till varandra. Klasserna är organiserade enligt ålder och träningserfarenhet:

 • Wildkids: 5 – 7 år (föräldrar finns tillgängliga och hjälper till ibland)
 • Superkids: 8 – 14 år ( minst 2 föräldrar på plats för att hjälpa till)
 • Vuxna/ ungdommar: från 14 år får även träna på super kids klasser. 

Läs noga igenom vilken nivå som passar just ditt barn!

 • Grund: Nybörjare 
 • Forts.1: Eleven kan grunderna som kullerbyttor, hjulningar, stå på händer, rondater och handstående nedrullning samt tränar mot handvolter.
 • Forts 2. Eleven kan handvolter och flickis samt tränar mot rondatflickis samt volter fram och bakåt.
 • Fri träning: Elever från alla grupper övar självgående på träningsmoment som de har lärt sig under klasserna.

Vuxna får vara med på alla våra super kids klasser men söndag är en blandad klass då nivån varierar och vi hjälper varandra lite mera.

Hör av dig till info@capoeiraangola.se om du är osäker hur du ska avväga ditt barns ålder och träningserfarenhet mot varandra. Det kan till exempel vara lämpligt att sätta en nybörjare i en yngre åldersgrupp i början av terminen och sedan byta till den åldersanpassade, mer avancerade gruppen. Vår tränare Sara Stanczak är mycket erfaren i sådana situationer och kommer att kunna rekommendera en lösning om hon får lite bakgrundsinformation i mejlet.

I vissa klasser tränar vuxna och Superkids tillsammans. Dessa klasser är särskilt lämpliga för familjer där föräldrar tränar tillsammans med sina Superkids. Vid anmälan väljer du enskilda klasser som passar dig eller ditt barn. De kan vara inom båda inriktningar eller enbart Capoeira eller Akrobatrix. Det finns också en styrketräningsklass som är särskilt lämplig för vuxna och som kompletterar träning inom både Capoeira och Akrobatrix.

Information om våren:

Vi är glada att meddela att vår Sara har landat hemma i Sverige i helgen och att vi kommer kunna köra igång terminen nästa måndag, 12e april.

Terminen kommer därmed att pågå i 9 veckor, från v 15 till v 23. Vi hoppas till och med på en bonusvecka under v 24 med utomhusträning och roliga aktiviteter, om allt går som planerat!

Vi har justerat terminsavgiften enligt följande:

En dag i veckan (Singel):                  1100 kr
Två dagar i veckan (dubbel):              1600 kr
Fri träning (Fritt) :                             1900 kr (träna så många klasser du vill i veckan)
Träning för hela familjen:                    3500 kr (fri träning capoeira och akrobatik)

Medlemsavgiften för försäkringen (150 SEK/år/medlem) tillkommer som vanligt. 

Förutsättningar för den särskilda JumpyardKlassen på torsdagar har ändrats och vi återkommer med mer information om detta så snart vi vet mer.

Vi vill även passa på att tacka för ert tålamod och meddela att fakturorna skickas efter att första terminsveckan har gått för att säkerställa närvaron. Det är därför särskilt viktigt att ni meddelar oss om ni som är anmälda skulle vara sjuka under första veckan eller om ni inte önskar fortsätta efter provträningen. Skicka ett mejl till info@capoeiraangola.se i så fall.

OBS! Nya restriktioner på max antal personer i hallen:

Pandemilagen avgränsar antal personer i hallen per kvadratmeter.  Utifrån hallens storlek får vi vara max 20 personer totalt.  Därför sänker vi klasstorleken till 18 plus Sara och en hjälptränare. Inga föräldrar kan därför närvara på fullsatta Wildkidsklasser. 

Viktiga datum VT-21:

 • terminsstart 12 april
 • 4 till 11 april påsklov
 • v19 torsdag 13  maj (lovadag) igen träning
 •  
   
Missad träning kan tas igen på andra klasser i mån av plats, kolla dock alltid med Sara innan.
 
Vi vill påminna om att Sundbyskolan är en nötfri skola och att föreningen har nötallergiska medlemmar. Och så klart gäller det att visa fortsatt corona-hänsyn.
 
 
Våra coronaanpassningar för höstterminen 2020: 
 
1.    Stanna hemma om du känner dig det minsta krasslig eller om en familjemedlem har testats positivt för covid-19.
 
2.    Håll avstånd till varandra.
 
3.    Föräldrar hämtar och lämnar sina barn utanför lokalen och ej i omklädningsrummet. Hämta i tid då barnen behöver lämna lokalen efter sin klass. OBS! Minikids får ha fortsatt föräldrastöd då klassen är mycket liten, du som vuxen passar då enbart ditt eget barn.
 
4.    Vi kommer att använda oss av båda omklädningsrummen för att minska trängsel:
 
Vardagsklasser som börjar senast kl 18 ska gå in genom tjejernas omklädningsrum (vänstra dörren). Klasserna som börjar tidigast 18:15 ska gå in genom pojkarnas omklädningsrum (högra dörren, med ringklockan).
 
Söndagsklasser kl 9 och 11 går in genom pojkarnas omklädningsrum och söndagsklasser kl 10 och 12 går in genom tjejernas omklädningsrum.
 
5.    Vi reducerar antalet hjälpföräldrar på alla klasser. På wildkidsklasser får enbart barn som behöver extra föräldrastöd ha med sina föräldrar under träningen, äldre superkids finns på plats och agerar hjälptränare. På superkids lägger vi fokus på att träna på att passa varandra samt ha max 2 föräldrar på plats. Familjeklasserna fortsätter med samma restriktioner som minikidsklasserna (punkt 3).
 
6.    Det kommer att finnas extra ytdesinfektion och torkrullar för avspritning av redskap mellan klasserna.
 
7.    Vi har beslutat att inte fortsätta med Bruce som Sara erbjudit på måndagar för vuxna och kommer endast att erbjuda träning till medlemmar för att minska flödet av vuxna i lokalerna.
 
8.    Vi mäter kroppstemperatur med en kontaktfri panntermometer när man kommer till träningen.
 
9.    Vi är rädda om varandra, vi vill alla vara friska och behålla Sara frisk för fortsatt träning.

 

Lokal:

Vi håller till i Lilla salen i Sundbyskolans gymnastiksalar. Parkering finns på Arrendevägen öster om byggnaden (OBS: det är ingen genomfart från Arrendevägen norr om skolan, man kör Småbrukarvägen ner till korsningen och svänger vänster för att komma till gymnastiksalarna). Ingångarna till båda salarna är separata och nås från skolgården (se karta). Dörrarna är alltid låsta, använd ringklockan och knacka på fönstren för att komma in

 
Adress:
Sundbyskolan
Gymnastiksalarna
Arrendevägen 65
163 44 Spånga